Hun kom ikke på det tidspunktet

Men kapteinen for det tsjekkiske valget og tyske Thüringer er ikke veldig interessert i en slik stilling. “Vi har ingen stjerne. Vi spiller i lag, “sier den 29 år gamle mellomkobben.

Men lagkameratene snakker annerledes. Et eksempel for alle er lagt til av lagkameraten Markéta Jeřábková. “Det er individualiteter i hvert team. Stjernen vår er Luzum. ”

Luzum startet med håndball i Písek. Ungdomskategoriene vokste gradvis opp i spilleren for Interligaen. Da hun fant ut at kvaliteten på den høyeste tsjekkiske konkurransen har vokst frem, flyttet hun til utlandet.Frankrike var det første laget, men det var bare i Tyskland.

Hun vant fire titler i en av de beste kvinneligaene i verden, og ble den beste spilleren og scoreren i konkurransen.

“Jeg ser ikke for mye press. Jeg er vant til rollen som skytter, jeg har den både på landslaget og i klubben, sier Luzum.

Men håndballstjernen hadde ikke alltid en grunn til å smile. Hun kjente en klump på nakken for tre år siden. Hun satte øyeblikkelig kurs mot en skjoldbruskoperasjon. Og da hun våknet, hørte hun en positiv beskjed fra legene: “Svulsten var ikke ondartet.”

Siden har han vært mye mer forsiktig med seg selv. “Det var et tegn på at jeg måtte endre noe,” sa hun ved fjorårets verdensmesterskap i Tyskland.

Hun kom ikke på det tidspunktet i et ideelt humør.Likevel ble hun i landslagstrøya bedre. Tsjekkere kom seg til åttendeplassen, med 47 mål, og plasserte på tredjeplass blant turneringens kanonister.

Enda viktigere rolle, regner Luzum med årets Euro i Frankrike. Tsjekkere starter turneringen på lørdag med en kamp med rumenere. Og vekten til hele teamet vil henge igjen på det smilende mørke håret.

“For tredje gang på rad avanserte vi til den øverste begivenheten.Dette er ingen tilfeldighet, ”påpeker Luzumová. “Etter i fjor må alle regne med oss.”

For tre år siden innrømmet trener Jan Bašný at utvalget hans kan oppleve høydepunktet i mesterskapet i Frankrike. “Hvis han blir sammen,” minner den 55 år gamle treneren.

Nominasjonen til EM mangler to karakteristiske rekvisitter: Michaela Hrbková (skadet) og Petra Maňáková (graviditet). Begge er uerstattelige artikler fra grunnforsamlingen. I tillegg tok de vare på den gode stemningen i hytta. Fraværet i år vil styrke Luzums lederrolle ytterligere. ”Men jeg føler ikke noe mer press.