Pep Guardiola er tilbøyelig til

Atletico er kjent for sitt dype forsvar og München måtte finne måter å omgå de spanske forsvarsbevisene. Pep Guardiola er tilbøyelig til eksperimentering og innovasjon, og bidrar til å sette fienden i stå. Den spanske treneren tok denne utfordringen og prøvde å spille så mye som mulig, med fokus på en atypisk tilnærming til bruken av flankene.

Guardiola forsto at “madrassen” ligger ganske smalt selv når motstanderen holder ballen ved kanten av feltet, slik at de ikke lett kan levere prosjektilet til den sentrale sonen farlig nær porten. For å effektivt bruke ledig plass igjen av motstanderen på flankene, bestemte Pep seg for å bruke klassiske vingere, og spurte dem nesten hele tiden for å gjøre det å pløye flankene fremover og bakover, og strekke forsvaret til Atletico. Kingsley Koman spilte til høyre og skapte regelmessig spenning ved portene til Ian Oblak av ganske enkle, men effektive handlinger. Douglas Costa, opptrer på motsatt kant, har utrættelig sjekket Juanfran med sin hurtige akselerasjon.

I dag er det ganske uvanlig å se vingene konsentrert hovedsakelig på kanten av kanten, patruljerer langs den og leverer kryss til boksen som på et transportbånd. Klubber prøver å fungere på en teknisk måte: midtbanespillere forsøker å levere ballen til grensene for målvaktbesittelser gjennom rask opplading. Som et resultat vil det ikke være veldig effektivt å løsne to fotballspillere på en gang, for hvem oppgaven vil være “et pass på flanken – et baldakin”. Guardiola var godt klar over dette, men på denne måten prøvde han å strekke forsvaret til motstanderen, og å bruke de allerede dannede pausene for å koble spillere fra dybden. Effektiviteten av tilnærmingen viste seg imidlertid å være tvilsom på grunn av overdreven forutsigbarhet.

Pep, faktisk, forlot ganske raskt denne ideen, frigjorde Franck Ribery på venstre flanke, hvorfra han kunne skifte til sentrum og skarpere spillet. Costa gikk til høyre, hvorfra han måtte handle på lignende måte. I en mye mer vellykket andre kamp, ​​handlet Bayern i en lignende stil fra begynnelsen.