Om to måneder mer nederlag enn et år. Skremte feil, fortalte han Mourinho

For siste sesong mistet Chelsea bare fire ganger tre ganger i ligaen og en gang i den engelske cupen. Champions League har falt etter to trekker bare på grunn av et lite antall mål scoret på motstanderens domstol.

2015/16 utgave, det er en annen sang. I to måneder, fem nederlag, den siste ekstra for Mourinha, særlig smertefullt: i Port, på klubbens lekeplass, som han hadde gjort for elleve år siden til en sjokkerende seier i Champions League. Og hvor flykte han ut for en flott karriere full av andre titler.

Men det var ingen stemning etter kampen. Mourinho måtte forklare hvorfor laget hans hadde falt igjen.

“Kampen var balansert, men vi gjorde to latterlige feil.Noen ganger gjør du dem og du straffe motstanderen, som ikke er dette tilfellet “tenkte han. “De to av nøling kostet oss kampen, men jeg vil ikke peke fingre på noen.” Home

Han beskytter derfor spillerne, så det gjør hele livet for å forsvare dem mot trykket og rakte den til seg selv. “Vi var en sterk motstander mot oss og vi spilte bra,” sa han. “Vi hadde mange sjanser, og vi måtte sparke en straff mot Port. Så ikke forvent at jeg vil kritisere spillerne. ”

Likevel er det en ting opprørt. “I dag er basen til å forsvare motstanders standard situasjon. Vi lagde videoen mange ganger, vi var klare for dem. Og så bare få ut av hjørnet av målet når vi matche under kontroll, “tenkende.

Problemer Chelsea, men vil trolig bli dypere.Det var som om Mourinho fortsatt var på utkikk etter den ideelle sammensetningen av laget.

Når du vinner og du er heldig, er det lett å vite hvem som tilhører settet, “shrugged han. “Hvis laget ikke virker, må du gjøre endringer. Men etter en kamp som dette, er det vanskelig å analysere. ”

Men klubbens ledelse vil trolig analysere situasjonen nøye. Fjortende plass i ligaen og en tredje ikke-liga posisjon i Champions League, er dette en svært dårlig lagbalanse med de høyeste ambisjonene. Hvis krisen ikke stopper raskt, vil Mourinhs posisjon, som fortsatt er så sterk, være i alvorlig fare.