Men taktikk kan ikke forklare alt

En populær taktikk fra en kontring påvirket også den generelle trenden: Morgan og Huth-klipper passer perfekt inn i Leicester-planen for å raskt angripe og sitte på forsvaret. For slike forsvarere er det viktigste å være i stand til å slå kryss, banke baller og føle feltet. Derfor preges de rådende advokatene av deres vekst og imponerende datasett.

Åpenbar trend
Ingen bruker slike forsvarere mer dyktig enn “Lester”, men “rævene” er ikke de eneste som tok samme sti: “Crystal Palace” (avhengig av Scott Dunns og Damien Delaneys brede skuldre) og “Southampton” spiller også etter et lignende mønster. Tottenham Hotspur og Liverpool viser også sitt beste spill, tar opp tempoet, og dette gjelder også for Chelsea i fjor, hvor Terry, Hazard og Costa spilte rollene til nåværende Hut, Mareza og Vardi.

Men taktikk kan ikke forklare alt. Tottenham, det beste NPS-motangreplaget, spiller med Jan Vertöngen, som ikke passer inn i trenden.
Og likevel de siste årene har det vært dramatiske endringer, og den frihetsløse David Louis ville ikke lenger være engang i topp ti av de beste forsvarerne i ligaen.

Hvor lenge?
Spørsmålet gjenstår: er dette en midlertidig trend, eller endringer som har fullstendig ombygd engelsk fotball?
Fotball taktikk har alltid gått i en sirkel, men denne sesongen er så unik og uforutsigbar at oppveksten av tradisjonelle forsvarere kan vise seg å være en enkel anomali. Og det er ingen tilfeldighet at det overveldende antall eksempler er knyttet til små klubber som har overgått alle forventninger.

Vi så alle sammen på den unike sesongen med glede, der det bare er umulig å forutsi vinnerne, men det er usannsynlig at vi vil ha samme orgie neste gang. Chelsea, Arsenal, Liverpool og Manchester klubber kommer tilbake, noe som betyr at det er mulig at andre forsvarere kommer tilbake.

Teknologikyndige
I andre ligaer fortsetter de sterkeste klubbene (Real, Barcelona, ​​Bayern) å legge stor vekt på å besitte ballen. Der spiller fortsatt Gerard Piqué, Sergio Ramos og Javi Martínez.