Men fokuset på overføringen går ofte sidelengs til laget

Forskyvninger av franskmannen og brasilianerne inn i sentralområdet for å søke etter hull i Atletico-linjene ga ut flankene for å koble Philip Lam og David Alaba. Som et resultat var spillet på kanten ikke mindre aktiv, men flere fotballspillere konsentrert i umiddelbar nærhet av porten. Evnen til å knytte forsvarere til å handle i angrepet er uten tvil.

Flank midtbanespillere, som Arjen Robben, som elsker å skifte til sentrum, er på den ene siden litt forutsigbare på grunn av dette, men på den måten vokser muligheten for muligheter, noe som tilsvarer den moderne universaliseringen av fotballspillere. Slike spillere er rettet mot å treffe, som er langt fra deres eneste pluss. I tillegg kan de være korthendte, passere motstanderen en-mot-en eller rykk på flanken, og mangfoldet av mål for overføring fra denne posisjonen er mye større enn fra kanten.

Mer konservative handlinger på flankene begrenser det angripende potensialet. Ja, trenerne prøver å sikre at “meglerne” ikke bare gjør baldakiner i målvaktenes område, men se etter partnere som støtter den andre bølgeangrepet og, om mulig, flytte seg til frizoner selv. True, “les” handlinger av slike spillere, selvsagt, lettere.

I det andre paret semifinalen til Champions League, så vi også et eksempel på det faktum at typiske vingere er harde i moderne virkeligheter. Jesus Navas fra Manchester City er utførelsen av den gamle skolen: dribbler, ikke en snikskytter, som foretrekker å rive seg bort fra sin rival langs sidelinjen. Han er en talentfull spiller, men hans rykte lider på grunn av ensartet handling. Helt ærlig kritiseres han ofte urettferdig, for selv en høyt spesialisert spiller kan være veldig nyttig. Denne sesongen utgjorde Premier League bare 12 spillere flere assists enn Navas, til tross for at han i starten oppstod litt over halvparten av møtene.

Men fokuset på overføringen går ofte sidelengs til laget. I seieren over Bournemouth 5: 1 var det et veltalende øyeblikk da Jesus var rett foran målet, vinner målvakten tilbake, men spanjeren i stedet for å bli slått med sin venstre fot begynte å jobbe ballen under den rette, og derfor savnet han en flott tid å score. Navas har ikke scoret i Premier League siden januar 2014.