Kanskje selv de siste årene

Og hvordan kan det være ellers, hvis de mest organiserte lagene på kontinentet, som også forkynner helt forskjellige stilarter, kom sammen ansikt til ansikt. Atletico er kjent for sitt dype forsvar og München måtte finne måter å omgå de spanske forsvarsbevisene. Pep Guardiola er tilbøyelig til eksperimentering og innovasjon, og bidrar til å sette fienden i stå. Den spanske treneren tok denne utfordringen og prøvde å spille så mye som mulig, med fokus på en atypisk tilnærming til bruken av flankene.

Guardiola forsto at “madrassen” ligger ganske smalt selv når motstanderen holder ballen ved kanten av feltet, slik at de ikke lett kan levere prosjektilet til den sentrale sonen farlig nær porten. For å effektivt bruke ledig plass igjen av motstanderen på flankene, bestemte Pep seg for å bruke klassiske vingere, og spurte dem nesten hele tiden for å gjøre det å pløye flankene fremover og bakover, og strekke forsvaret til Atletico. Kingsley Koman spilte til høyre og skapte regelmessig spenning ved portene til Ian Oblak av ganske enkle, men effektive handlinger. Douglas Costa, opptrer på motsatt kant, har utrættelig sjekket Juanfran med sin hurtige akselerasjon.

Los Angeles er også varm, pluss MLS, en god kontrakt, fylte stadioner og spiller på samme lag som Robbie Keane, Ashley Cole og Stevie Gee. Det blir ikke kjedelig, og det er ikke for ingenting at de sier at hovedkampen for Zlatan nå kjempes mellom LA Galaxy og MJ. Det eneste problemet er at MLS fortsatt ikke er interessert i flertallet av fans i verden, og Ibrahimovic er ikke fyren som er fornøyd med statusen til en glemt konge.

Rene vingers som en fortid av fortiden
Nylig, i fotball, brukes spillerne sjeldnere, pløyer bare sin egen fortau. Nå har universaler høy oppmerksomhet som skifter og truer målet. Yury Usynin forstår hvorfor dette skjer.

I de to fascinerende semifinalen mellom Bayern og Atletico kunne man se en av de mest spennende taktiske kampene i europeisk fotball. Kanskje selv de siste årene. Og hvordan kan det være ellers, hvis de mest organiserte lagene på kontinentet, som også forkynner helt forskjellige stilarter, kom sammen ansikt til ansikt.