Et annet tips som vi sannsynligvis vil høre

Mutkos oppsigelse? La oss si at Vitaly Leontyevich ikke lenger jobber i RFU, og generelt har han fått ordre om å dra dit. Hva nå? Det samme. Jeg fremsetter ikke krav mot presidenten for RFU, men jeg vil bare si at mange av fotballens problemer startet etter at Vitaly Leontyevich dro til departementet. Utviklingen av fotball har gått et sted galt allerede under hans etterfølger. Vi skylder høst-vårsystemet.

Forresten, for åtte-ti år siden, var ideen om en slik overgang veldig populær. Sergei Aleksandrovich Fursenko tok det ikke fra taket, han svarte på den neste “våre hjerter krever endring”. Så i en lignende reform ble sett om ikke et universalmiddel, da et kraftig middel. Det handler om hvordan noe lignende nå finnes i “avskaffelse av grensen.” Forbindelsen mellom antall utlendinger på banen og kvaliteten på spillet til landslaget er veldig sofistikert, men tilhengere av avskaffelse av grensen ser det som direkte. Omtrent det samme som mellom den nevnte faseforskyvningen av den innenlandske kalenderen og antall europeiske cuper vunnet. Ja, ja, vi har spilt slik i fem år nå, det er ingen steder å plassere Cups. Og likevel, før vi kansellerer grensen i fotball, la oss spørre om fraværet av grensen hjalp basketlagene våre.

Ta av buksene og løp. Hvorfor kampen Qatar – Russland ikke kunne sees Foto: RFU, Championship

Et annet tips som vi sannsynligvis vil høre i disse dager er å oppmuntre spillerne våre til å dra til sterke mesterskap. Si, den betingede Kokorin har vokst ut av nivået i den russiske Premier League, gi ham den engelske Premier League. Her vil de dra i hopetall, og landslagets lykke vil komme. Bestått allerede. Nesten alle igjen på nittitallet. Noen mellombønder flyttet fra de ledende klubbene til rekkene, og de hadde ikke alltid spillerøvelse der – som falt under grensen (og ingen avlyste det for ikke-EU-borgere), som led av trener vilkårlighet. Og viktigst av alt, hva vant det russiske laget fra migrasjonen til sterke mesterskap? Qatar tapte ikke, hang ikke med i andre hundre av rangeringen, men kom ikke alltid til store turneringer. Og hvis hun gjorde det, forlot hun ikke gruppen. Eller ta hockey. Der opptrer de fleste av de ledende russiske spillerne i NHL. Andre snakker allerede med en aksent. Hjelper dette teamet vårt mye?