England inn i verdensmesterskuddet da Kane hat-trick leder 6-1 Panama-rute

Kanskje vi bør starte med et notat om forsiktighet. Opposisjonen vil ikke alltid være så forpliktende, og ingen kan helt sikkert forvente at Harry Kane fortsetter å score så storslått gjennom resten av verdensmesterskapet. Kanskje har England toppet for tidlig. Og uten tvil vil den mest overhørte linjen de kommende dagene være at, ja, det var bare Panama. Hold deg rolig, det var bare Panama. Skulle England ta det med ro mot Belgia?Verdensmesterskapets permutasjoner forklarte Les mer

Likevel, det var vanskelig å komme bort fra denne frittgående seieren for Gareth Southgates stadig mer overbevisende side uten den overveldende følelsen av at det er lenge siden et England-lag har spilt dette fritt.

Det var deres største verdensseier, og ved halvtid, uten noe tull, var det folk i pressekassen som flippet gjennom historiebøkene for å finne ut hvor mange flere mål som var nødvendig for å etablere den største gevinsten noensinne i denne konkurransen.

England var 5-0 foran på det stadiet, takket være to straffer fra Kane, et par mål fra John Stones og en skjønnhet fra Jesse Lingard.Kane sitt hat-trick fulgte i det 63. minutt, og etter det kom det som et støkk at det eneste andre målet ble levert av en panamansk støvel. Spill video 0:36 England-fansen feirer 6-1 verdenscupseier over Panama – video

Allerede er det oppdrag oppnådd når det gjelder kvalifisering, og på bakgrunn av dette er det ingen overdrivelse å si at England ikke skal frykte noen i knockout-stadiene.

Kane er nå den ledende scoreren i turneringen, med fem mål, og Gary Lineker er den eneste spilleren gjennom alle aldre, som har samlet flere VM-mål for England.Likevel skal anerkjennelsen her ikke bare gjelde Tottenham-spissen når Stones har vært så effektiv, når Kieran Trippiers forsyningslinje har vært så instrumentell, og Lingard fremstår som en ekte kategori-A-spiller. Panama hamret av England i verdensmesterskapet i cupen – på bilder Les mer

England hadde ikke scoret fem mål i første omgang i noe spill siden de gjorde nettopp det mot Luxembourg i 1999, og det er bare tredje gang siden 1950, av 24 forsøk, de har begynt en stor turnering ved å vinne back-to-back-kamper, etterligne verdensmesterskapene i 1982 og 2006. Det er fortsatt bare to kamper, men noe viktig skjer. England blir det laget deres støttespillere ønsker at de skal være.Og det er kjempegøy.

Panamas prøvelse omfattet i det minste trøstet fra et 76-minutters mål, og supporterne deres var fortsatt med på slutten. Til syvende og sist var imidlertid ubalansen i talentet altfor stor for et lag med fire spillere fra Major League Soccer og andre fra de rumenske og slovakiske ligaene. Panama måtte ty til andre tiltak. De kranglet med tjenestemennene. Deres målvakt, Jaime Penedo, så ut til å true med en enmannsprotest før Kines første straff, og det var spesielt utrolig å se taktikken deres fra Englands hjørner.

Selv etter moderne standarder, har det der noen gang vært et annet sett spillere som er så opptatt av å begrense motstandernes mobilitet? Tilnærmingen deres førte til Kanes straffe, til å gjøre det 5-0, da Aníbal Godoy håndledde ham mot gulvet.Likevel var det normen, snarere enn unntaket, for hvert hjørne og et argument kunne gjøres for at Panama også fikk sine bare ørkener for åpningsmålet.

For det ene ble Harry Maguire brakt på kne to ganger på grunn av Gabriel Gómez ‘forsøk på å slå ham fast. Godoy klamret seg fast til Kane som en bløtdyr på siden av et skip. To ganger måtte hjørnet bli forsinket for å ordne opp i kaoset. Ingen så imidlertid ut til å utpeke Stones som en potensiell fare. Trippier svingte ballen over fra høyre og Stones drev headingen fra åtte meter.

Selv i det tidlige stadiet, åtte minutter inn, hadde det blitt klart at det skulle bli vanskeligere å like dette Panama-laget enn mange av oss forestilte oss. England burde faktisk hatt en straffe på 90 sekunder etter at Gómez svingte en albue inn i Lingards kjeve.Gómez, en gjentatt gjerningsmann, gikk ned og grep sitt eget ansikt, og den egyptiske dommeren, Gehad Grisha, ble tatt inn av bedraget. Senere blødde en albue fra Armando Cooper Maguires nese. Román Torres svarte på Maguires klager ved å flikke motstanderens nese og skyve inn pannen på en måte som en skarp hjort. Southgate hadde bedt spillerne sine om ikke å reagere på noen provokasjon, og de la ikke ham svette. World Cup Fiver: registrer deg og få den daglige e-posten til fotball.

I stedet var dette en forestilling som brakte tankene på den gamle linje fra Frank Sinatra om at den beste hevn er massiv suksess. Kines første straff kom fra Fidel Escobar som gikk sammen om den energiske og unnvikende Lingard. Kane slo ballen høyt, til målvakten til høyre, i en stil som minner om Alan Shearer.For godt mål gjorde han det samme for det femte målet.England 6-1 Panama: hvordan verdensmesterskapet i 2018-rangerte i Nizhny Les mer

Lingards var valget av dem alle og byttet pasninger med Raheem Sterling før du løp over linjen i straffefeltet, venstre mot høyre og krøllet et skudd som gikk inn fra undersiden av tverrliggeren. Likevel ble det fjerde målet også strålende arbeidet. Denne gangen spilte Trippier et frispark kort til Henderson.Et første kryss ble ledet av Kane og Stones satte inn reboundet etter at Penedo hadde blokkert Sterlings nære hold innsats.

Andre omgang var en øvelse i skadebegrensning for Panama og, for å gi dem deres På grunn av det var Hane-tricket til et fluke, Ruben Loftus-Cheek lot fly fra 20 meter og ballen slo lagkameraten på hælen for å sløyfe inn. en av Panamas erstatter, snudde et frispark med et utstrakt ben. Likevel kan Southgate og spillerne hans fortsatt glede seg over utsikten fra toppen av gruppe G, med samme poeng og målforskjell som Belgia, men fremover på fair-play regler, og manageren pumpet knyttneven på slutten, uansett om det var bare noen få dager siden han forskjøvet skulderen.Ingen skal bli for båret bort, men gode himler, det kan være vanskelig noen ganger. Spillervurderinger