Warren Gatland velger forutsigbar trio, men gir plass til Lions overraskelser

Skjønnheten i alle britiske og Irish Lion-turneringen er den deilige usikkerheten, til tross for den relativt begrensede sjokkfaktoren som er opprettet ved kunngjøringen av Warren Gatlands tre assisterende trenere.

Gatland fortsetter å tro at oddsen kan vendes i New Zealand og sammen med løytnantene sine Andy Farrell, Rob Howley og Steve Borthwick har vært opptatt med å inkorporere noen fascinerende elementer i sin plan for neste sommer. Warren Gatland heter Steve Borthwick og Andy Farrell i Lions coaching team. Les mer

En liste med 50 odds Truppekandidater er allerede utarbeidet og en eller to iøynefallende utdrag har kommet fram.En del av reiseruten vil for eksempel innebære at løvene bruker litt rekreasjonsbindingstid i Queenstown, som rører minner om Englands ulykkelige løp i land på sørøya feriestedet i 2011, mens blant spillerne som Gatland sier, vil han holde en øye på i de kommende månedene er Wasps ‘Danny Cipriani.En interessant tur ser allerede sikkert på og utenfor feltet.

Gatland, som også utpekte Irlands Conor Murray og Robbie Henshaw for spesiell omtale, er forståelig nok ivrig til å surfe på bølgen av nordlig halvkule optimisme – generert av Nylige høst Testresultater – “Det er massivt oppmuntrende” – men gjorde det like klart at det ikke bare er tilfelle å plukke de mest åpenbare spillerne.

“Vi hadde trenere møtt i går og en av tingene jeg reiste opp er at det ikke bare er [å plukke] spillere, det er mennesker og tegn. I 2009 [i Sør-Afrika] var det en meget anerkjent spiller i den siste uken som ikke var involvert i den siste testen, hadde for mye å drikke på onsdagskvelden og ikke ville gå ut av sengen for trening.Hvis jeg hadde vært ansvarlig, hadde jeg fått ham på flyet, sendt ham hjem og fortalte ham å forklare sin familie og rugbyverdenen hvorfor han ikke var villig til å vise seg opplæring i Lions siste uke tur. “2017-ekspedisjonen er likevel sannsynligvis mer koselig enn den dømte 2005-turen på grunnlag av at lykkelige Lions-sider har en bedre sjanse. “Vi skal tilbringe et par dager i Queenstown…vi lover at vi skal oppføre oss selv,” sa Gatland tørt. Han vil også sørge for at ingen spiller føler seg utvilsomt, selv noen som Cipriani som ikke klarte å gjøre Englands høstkamp. “Jeg har snakket med Cipriani,” sa Gatland. “Jeg trente ham som et barn. Han er ikke alles smak av måneden, men han har litt talent og evne, og jeg ville ikke gjøre jobben min hvis jeg ikke diskuterte ham.Det er alltid kritikk at den nordlige halvkule-sporten kan snakke seg for mye, så vi blir litt målte, men vi vil ta tillit og selvtillit, vi kan sette et veldig sterkt lag sammen. “

Han planlegger også mellom nå og de seks nasjonene i februar for å identifisere et par spesialistbusser som utfyller Farrell’s up-and-at-instincts, Borthwicks alvorlige professoriske engasjement og Howleys gode cop-opplevelse. Gatland har vært rundt lejonene lenge nok til å vite at det er en liten fare for mange kokker, men for tiden er det uklart hvem han vil velge å utfylle sin eksisterende trio. Mens Gregor Townsend ville vært et flott tillegg, begynnelsen av hans tenure som Skottlands trener var alltid sannsynlig å styre ham ut av Lions likningen.Det etterlater en klar ledig stilling til en angrepstrener med ferske ideer, med Fijis olympiske syvende-vinnende trener Ben Ryan et usannsynlig valg. “Ikke for øyeblikket, nei,” sa Gatland. “Jeg er definitivt på utkikk etter noen som er involvert i XV-spillet.” Skotlands assistentleder Jason O’Halloran, en annen kiwi, har også blitt nevnt, og selv vil Will Greenwood utstede en tweet scotching rykter om hans engasjement. Det er andre gode unge backs trener i England, inkludert Wasps ‘Lee Blackett og Exeter’s Ali Hepher, men Gatland kan like godt anbefales bare å spørre Borthwick eller Farrell for Mark McCalls nummer på Saracens.

Ikke bare gjør McCall Kjenner dem godt, men Ulsterman bringer detaljerte detaljer og styrker besluttsomhet som nettopp passer denne bedriften.Hans gode forhold til Owen Farrell og Maro Itoje, to potensielt viktige Lions og Saracens siste suksesshistorie bør også telle til hans tjeneste, men som det står står den eneste friske Lions-coachingen blod som Borthwick er.

Den tidligere engelske kapteinen har aldri laget en Lions-tur som spiller, men har nå blitt anerkjent mindre enn tre år i sin coaching karriere. Som forberedelse skal Borthwick tilbringe de neste ukene i Australia som arbeider med Western Force i sin pre-season camp. England skal da ha sin egen treningsøkt i Portugal i januar, etterfulgt av de seks nasjonene i all sin tordenvær. Når han kommer ned i New Zealand, må mannen som er beskrevet av Eddie Jones som “vite mer om lineouts enn noen andre i verden”, være ingenting hvis det ikke er oppvarmet.