Tottenham gazump Everton og land Moussa Sissoko for £ 30m

Moussa Sissoko ble en Tottenham Hotspur-spiller på £ 30m for sent på onsdag kveld etter at Newcastle Uniteds lange kamp med brinksmanship avsluttet med en opprørlig kapring av Evertons bud om å signere Frankrikes midtbanespiller.

På tirsdag kveld trodde Newcastle , med Mike Ashley, klubbens eier, som holder ut for minst £ 30m, ville Sissoko gå ingen steder, men 24 timer senere hadde spilleren Unibet signert en fem-årig kontrakt på White Hart Lane. Georges-Kévin Nkoudou selger Tottenham-overføringen – 40 dager sent Les mer

Det forlot Everton, som etter å ha møtt forespørselsprisen trodde at en avtale var alt annet enn gummi-stemplet, rasende og Rafael Benítez Championship-side, som holdt en £ 31m fortjeneste fra et overføringsvindu hvor de Selv om Benítez ville ha beholdt den 27-årige tidligere Toulouse midtbanespilleren, som kostet Newcastle kun £ 1,8m, for å styrke sitt lags forsøk på å vinne kampanje tilbake til Premier League på første forsøk, aksepterte han d Sissoko ønsket ikke å spille andre fotball.

En pris på £ 35m ble satt til en midtbanespiller som noen ganger underpresterte som Newcastle ble forvist, men imponert over Frankrike ved Euro 2016.Selv om Real Madrid, Internazionale, Juventus, Borussia Dortmund, Spurs, Everton, Crystal Palace og West Bromwich ga uttrykk for interesse, tilbød ingen mer enn 15 millioner kroner til onsdag.

Selv da Spurs først opprinnelig økte budet marginalt , til £ 16m og deretter £ 18m. På internasjonal plikt med Frankrike hadde Sissoko fått tillatelse til å forlate Clairefontaine å fly til London klokken 9.00, men da timene gikk og dødsfallet fortsatte, syntes det at han ville gå ingensteds. Leicester får endelig sin mann med 30 millioner pund signering av islam Slimani Les mer

Så som ettermiddag vendt til kveld, opplevde Everton dramatisk sitt tilbud og møtte verdiene på 30 millioner kroner.En medisinsk ble bestilt og en privat jet ble ansatt for å transportere midtbanespilleren til Merseyside, bare for at det skulle Unibet oppfordres til å bli provosert i Goodison Park da Sissoko, som alltid hadde hankered etter fotball i Champions League, ikke klarte å gå ombord på flyet.

Jolted i virkeligheten av realiseringen at Newcastle ikke hadde klart å blinke først og de var i reell fare for å gå glipp av et viktig overføringsmål, sparte Spurs Evertons tilbud. Alt som var igjen var for midtbanespilleren å informere sistnevnte klubb, at han ikke ville bli med dem, passerer en medisinsk og, på randen av 11.00, står for bilder i en Tottenham-skjorte.