Marseille lider i andre Champions League-hjerteslag på fire dager

Deres nederlag til Atlético Madrid i Europa League-finalen på onsdag følte uunngåelig. Den spanske siden har flere ressurser, mer løs og en trener med mer skikkelse i form av Diego Simeone. Marseille så strålende ut i de tidlige stadiene, men da en stor sjanse kom Valère Germains måte, snappet han på det, noe du ikke kan gjøre mot slike parsimoniske motstandere. Ting gikk fra verre til verre for Marseille da Dimitri Payet led en gjentakelse av en hamstringskade som hadde tvilget på hans kondisjon før finalen.Payet’s motstandskraft og god nyskapende form hadde satt ham i løp for å fungere i Didier Deschamps ‘hold for VM, så han var forståelig nok distraught da han forlot banen. Antonio Griezmann brenner Atlético forbi Marseille til Europa League glory Les mer

Den tidligere West Ham-spilleren ble ødelagt for seg selv – han har bare spilt i en stor turnering siden han gjorde sin internasjonale debut for åtte år siden – men også for klubben hans. Etter kampen forsvarte han sin beslutning om å spille i finalen og stolt erklærte sin kjærlighet til klubben og sa: “Marseille er i mitt hjerte, og om det er nødvendig å gjøre det igjen i morgen, i morgen, om seks måneder på ett år , Jeg ville gjøre det uten spørsmål. Jeg gjentar, jeg elsker denne klubben, og jeg er klar til å ofre for det.Jeg var fullt klar over risikoen jeg tok og jeg fullt ut antar konsekvensene. “Mens Payets holdning er lovverdig, kunne det ha skadet Marseille på lørdag i sin siste ligamatch av sesongen. På vei til Marseille hadde Marseille fortsatt mulighet til å kvalifisere seg til Champions League, spesielt fordi deres rivaler møtte mer motivert motstand. Marseille var oppe mot Amiens, som allerede hadde sikret sikkerhet, mens Monaco måtte reise til nedrykks-truede Troyes og Lyon spilte Europa League-jakten Nice. Facebook Twitter Pinterest Dimitri Payet holder på med sin runners-medalje etter Europa League-finalen.Foto: Michael Steele / Getty Images Marseille, med Morgan Sanson fylt ut for Payet på No10, tok raskt en 2-0 ledelse, men Amiens gjorde ting litt nervere enn vertene ville ha likt. Moussa Konaté gjorde det bra å treffe et mål tilbake til Amiens halvtime og målvakten Regis Gurtner holdt et utmattet Marseille-lag i sjakk. Til slutt holdt Marseille seg for 2-1-vinneren, men deres innsats kom til ingenting; Monaco vant 3-0 på Troyes og Lyon slo Nice 3-2 i et spennende møte på Parc OL, noe som betyr at Marseille ble ferdig fjerde og måtte slå seg til et sted i Europa League.

Heartbreak da, var temaet i en uke som hadde begynt med Marseilles spillere å bli æret. Når skuffelsen har gått ned, bør klubben se tilbake og ta hjertet fra en sterk sesong.De trenger mer dybde i midten og en toppklassespiller, men ingen av deres førstevalg XI har blitt koblet bort fra klubben, og under Rudi Garcia har de vist en ny vilje til å gå tå til tå med den beste ligue 1 har å tilby. Resultatene har ikke alltid vært ganske – de har tjent bare to poeng i sine seks kamper mot topp tre – men dette laget er villig og i stand til å spille en direkte, angripende fotballstil.

Et sted i Champions League ville – og kanskje burde – ha vært deres belønning denne sesongen, men i stedet for å fokusere på smerten i forrige uke, bør fansen være fornøyd med at deres side er talentfull, stabil og klar til å bevege seg fremover i en sommer hvor Monaco og Lyon kunne nok en gang plukkes rent i overføringsvinduet.Marseille er kanskje til og med favoritter for å komme andre i Ligue 1 neste år. Hvis denne siden kan vise overbevisningen vist i Payets ord, vil de oppleve mye mindre angst de har følt i den siste uken. Stig 1 snakkepunkter Facebook Twitter Pinterest Memphis Depay scoret et hat-trick for Lyon mot Nice da de sikret seg deres plass i Champions League neste sesong.Foto: Philippe Desmazes / AFP / Getty Images

Caen 0-0 PSGTroyes 0-3 MonacoLyon 3-2 NiceMarseille 2-1 AmiensRennes 1-1 MontpellierMetz 0-4 BordeauxSt Étienne 5-0 LilleNantes 1-0 StrasbourgDijon 2-1 AngersToulouse 2-1 GuingampWas dette nyttig? Takk for din feedback.