Marc Wilmots slått som Belgias hovedtrener etter dårlig Euro 2016

Marc Wilmots har blitt sparket som Belgias hovedtrener etter landsholdets dårlige show i Euro 2016. Belgias stjernebesatte lag, rangert No2 i FIFAs verdensranger, tapte 3-1 til Wales i kvartfinalen og generelt underwhelmed i løpet av sin tid i Frankrike. “Den kongelige belgiske fotballforeningen har inngått avtale med Marc Wilmots om å avslutte sin kontrakt, som varte til 2018,” les en offisiell uttalelse på belgisk FAs nettside. “Med Marc Wilmots som hovedtrener, har de røde djevlene klatret fra den 54. posisjonen til toppen av Fifa verdensrangeringen. Han klarte å vinne 34 kamper ut av 51, inkludert åtte trekk.Først og fremst har fansen installert sin kjærlighet til de belgiske røde djevlene i løpet av denne perioden. Belgiums gyldne generasjon unnlater å vise mettle og betale for Lukakus feil. Les mer

RBFAs tekniske kommisjon har vurdert den siste Euro 2016 og har erklært at de tiltenkte målene ikke er nådd. Det er en sunn fornuft at laget trenger en ny impuls for å lede denne gruppen mot et toppresultat ved en stor turnering. “Wilmots, som vant 70 caps som spiller, ble Belgias hovedtrener i 2012 med tidligere vært assistent til Dick Advocaat og senere Georges Leekens.Han ledet siden til kvartfinalen til VM i 2014, hvor de tapte 1-0 til Argentina, og deretter til sommerens EM-finaler via en imponerende kvalifiserende kampanje hvor de toppet Gruppe B og vant syv av sine 10 armaturer .

Belgia gikk inn i Euro 2016 som en av favorittene. Teamet bestod av landets såkalte “golden generation”, som inneholder Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Eden Hazard og Romelu Lukaku.De var imidlertid langt fra imponerende, og ble til slutt godt slått av Chris Colemans side i Lille.

“Den belgiske FA vil umiddelbart starte prosedyren for å finne en ny leder på en gjennomsiktig måte” fortsatte uttalelse. “Ideen er å starte de kommende spillene i september med en ny trener, som begynner med et internasjonalt vennlig spill i Brussel mot Spania 1. september.”