Johnny Murtagh forteller om alkoholkampene for å hjelpe andre jockeys med avhengighet

Den 15-minutters videoen, som ble vist til et publikum på 30 lærlinger på British Racing School på torsdag, og som også kan ses på YouTube, oppfordrer alle jockeys som sliter med avhengighet for å søke hjelp.

< p> Det inkluderer også et intervju med Tony McCoy, den 20-tiden National Hunt-mesterjockey og en livslang teetotaler, og sitater fra selvbiografien til den tidligere flatmesterjockey Richard Hughes om sin egen kamp med alkohol.

Murtagh, som trakk seg tilbake etter 2013-sesongen for å betting velkomstbonus for nye spillere konsentrere seg om sin nye karriere som trener, reiste som den viktigste jockeyen for Aidan O’Briens Ballydoyle Stable og Aga Khans kraftige blodstocksoperasjon i sin lange og vellykkede karriere.

Murtagh sier imidlertid i filmen at han i de første ti årene av sin karriere i salen som en ledende jockey, og selv etter et opphold på seks uker i en klinikk som spesialiserer seg på avhengighetsproblemer i en alder av 21, kjempet han å kontrollere hans drikking. “I 10 år har jeg aldri fått et år nyktert,” sier han.

“Jeg kan få ni måneder, jeg kan få 11 måneder, jeg kan få seks måneder, men jeg var aldri edru.Jeg vil si, jeg fortjener en kveld, jeg vil gå ut og ha et par drinker og våkne opp neste morgen, og jeg tror det er det som fikk meg til slutt. »Murtagh sier i De første årene av karrieren hans “Jeg redde Derby-vinnere, Royal Ascot-vinnere, men jeg var aldri fornøyd, det var alltid noe som manglet i mitt liv”. Han bestemte seg endelig for å møte opp til sin avhengighet på balkongen av en leilighet i Dubai. “Heldigvis, ser over balkongen, noe skjedde med meg, og jeg kom akkurat på knærne og sa:” Vær så god, hjelp meg, noe er galt med meg, “og det var vendepunktet i karrieren min,” sier Murtagh.

“Du vil ikke oppfylle ditt sanne potensial [hvis du er] drikker og drikker. Du kan ikke.Du kan komme så langt, og det kan være tider med glans, men jeg tror at betting sider bonus hvis du ser tilbake på de siste 15 årene av karrieren min, var jeg konsistent, gjennomgående god, om det var Roscommon på en mandag, Royal Ascot lørdag, The Curragh på søndag, det var det jeg ønsket å ta med i livet mitt. Før det kunne jeg være strålende i en dag, men jeg var ikke konsekvent som en person og i jobben min. “Murtagh legger til at strenge alkohol- og narkotikatestingsordninger betyr at jockeys nå er mye mer sannsynlig å bli fanget dersom de regelmessig drikker eller bruker stoffer. “Jeg får noen unge jockeys som ringer til meg og de vet at de drikker for mye, og jeg sier:” Vil du gå til et anonymt alkoholforbund? “Sier han.

Det ordet setter dem av straks, de er for unge.De vet at de har et problem, men de vil ikke innrømme det, men jo raskere du kaster i håndkleet, desto bedre vil det være for deg i det lange løp. “Paul Struthers, konsernsjef av Professional Jockeys ‘Association, sa onsdag at PJA var takknemlig for Murtaghs bidrag til filmen, som er en del av en serie kalt Jockey Matters produsert av Jockeys Employment & amp; Treningsskjema.

“Vi helt ekko Johnny’s kommentarer og er veldig takknemlige for ham for sitt kraftige og viktige bidrag,” sa Struthers. “Gjennom vår hjelpelinje og en-til-en-støtte, som vi tilbyr gjennom vår mentale velferdspartner, Cognacity, kan vi hjelpe jockeys som sliter med avhengighetsproblemer og vil veldig oppmuntre dem til å komme i kontakt for å få tilgang til den støtten.” </P >